Fakti par laktobaktērijām un bifidobaktērijām

Lactobacillus acidophilus (L.acidophilus)

L.acidophilus ir pastāvīgas kuņģa zarnu trakta iemītnieces. Baktērijām optimālie apstākļi ir 35-38°C temperatūra un skābekļa trūkums. Kuņģa floru bojā antibiotiku lietošana. L.acidophilus ir skābpiena produktu populārākā baktērija. Tā ražo pienskābi, vairojas skābā vidē un aizsargā zarnu traktu no kaitīgām vielām.

 

 

Bifidobacterium longum

Bifidobacterium longum ir grampozitīva, anaerobā, coli tipa baktērija. Tā ir viena no svarīgākajām baktērijām, kas dzīvo cilvēka kuņģa unzarnu traktā. Bifidobacterium longum ir atrodama arī skābpiena produktos un marinētos dārzeņos. Tā pienskābē fermentē cukuru. Bifidobacterium longum ir viena no pirmajām baktērijām, kas atrodama jaundzimušo un zīdaiņu zarnu traktā.

 

Bifidobacterium animalis subsp. lactis

B.animalis ir grampozitīva, anaerobā baktērija. Tā rada pienskābi,ir izturīga  skābā vidē. Ļoti bieži tiek izmantota dažādu produktu  sastāvā.